I min presentation under min profilbild här på bloggen så har jag b.la skrivit att jag är väldigt målmedveten. Det har jag varit hela mitt liv, älskar att ha något att sträva efter. Man kan ju ha olika mål kring olika saker, mål i skolan, mål för jobbet, bloggmål, mål hur man vill vara som människa osv. Men det kan vara lite svårt med mål ibland för vi har en tendens att sätta väldigt höga mål. Man måste vara medveten om att ha realistiska mål och planera hur man ska gå tillväga så man når målet. Säg att man skriver ner "jag vill bli en bättre människa" då måste man utveckla och göra en handlingsplan hur man ska gå tillväga för att bli en bättre människa också. T.ex. Jag vill bli en bättre människa - Sätta andra människor först, ta varje möjlighet att hjälpa till, inte prata dåligt om andra människor...

För att man ska lyckas nå det målet man vill så krävs det som sagt att man har en tydlig formulering och en handlingsplan men även ett driv att man verkligen ska komma dit som man vill. Att använda sig av delmål är även väldigt praktiskt det vill säga att man tar lite i taget. Om man på gymmet en dag klarar att springa 1 mil på 50 min så kan man ha som mål nästa träningspass att klara 1 mil på 45 min.

Ja men varför ska man sätta upp mål egentligen kan ni ju tänka då? Personligen så gör jag det för att jag gillar att ha något att sträva efter, jag får kontroll på vad jag gör och varför jag gör det. Det ger mig även energi och motivation, till sist så ger målet mig också en riktning. Mina höstmål kommer upp i veckan så håll utkik! Har ni några mål denna hösten? :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments